A nevem Zarándi Viktória, a Belvárosi Jógastúdió előtt és mellett is világéletemben mérnök értékesítőként dolgoztam, és ez most lehet, hogy nem tűnik fontos információnak, de az lesz. 🙂

Sok mindent kipróbáltam, megannyi mozgásformán át vezetett az út a jógához, már az első alkalommal azt éreztem, hogy hazaértem. De ne szaladjunk ennyire előre…

Két év intenzív gyakorlás után hasított belém az érzés: nekem ez több, mint hobbi, szeretnék jobban elmélyülni benne. Így a gondolatot tett követte, és Kis Zoltán Nitayoga akadémiáján 2015 októberére elvégeztem a 200 órás Yoga Alliance International által jegyzett Hatha jóga oktatói kurzust. Egy hónappal ezután elkezdtem órákat is tartani, amit nagyon élveztem, úgy éreztem, hogy megtaláltam önmagam. Később külső helyszínen is tartottam Hatha jóga gyakorlást, a Belvárosi Jógastúdióba pedig más irányzatokat is bevezettem minél több oktató bevonásával, a lehető legtöbb választási lehetőséget megadva gyakorlóinknak.

Nem volt ilyen mesébe illő az út idáig, mert 2017 májusában (egy rosszul szúrt spinális érzéstelenítés következtében folytatott vizsgálatok során) kiderült, hogy gerincsérvem van. Tüneteim a szülésem előtti éveket idézték, amikor borzalmas fájdalmak közepette hajtogattam be magam minden nap a kocsiba. Az, hogy az L3 csigolyámnál porckorongkiboltosulásom van, egy cseppet sem lepett meg, mivel a kisfiam születéséig gyakorlatilag a kocsiban töltöttem az életem. Egy dolog változott csak azóta – és ez nem a munkakörülményem, mert ahogy visszamentem dolgozni, ismét az autóban találtam magam – ez pedig a jóga volt!

Mivel magáról a porckorongsérvről csak felületes információim voltak, elkezdtem kutatni az interneten, így találtam rá Bene Máté írásaira és a Bene Gerincakadémiára. Mivel Máté egy az egyben a saját gyakorlás közbeni érzeteimet és tapasztalataimat írta le, rájöttem, hogy nem vagyok egyedül gondolataimmal. Ez erőt adott, és segített átformálni a saját gyakorlásomat is. Igen, szakítottam a tradicionális gyakorlással, és úgy döntöttem, hogy ezentúl a cél fogja meghatározni a struktúrát.

A megfelelően újragondolt jógának köszönhetően megszűntek a fájdalmaim, annak ellenére, hogy az életmódommal nem hagytam fel, továbbra is sokat ültem a volán mögött. Az évek alatt megszerzett tapasztalataimmal és a Bene Gerincakadémián szerzett tudásommal szeretném segíteni a stúdióba érkező és jógázni vágyó vendégeinket is: megmutatni, hogy van segítség, van egy sokkal jobb és egy igazán progresszív módszer az ülő munka miatt kialakult gerincpanaszokra: és ez a rendszeres, megfelően átgondolt jóga. A rendszeres gyakorlás következtében a fájdalmak enyhülnek majd megszűnnek rengeteg gyógyszer nélkül, és akár a mütét is elkerülhető. A prevenciós hatás pedig vitathatatlan.

Nem utolsó sorban pedig azt szeretném megmutatni, hogy a jógával milyen jótékonyan tudunk hatni az idegrendszerre, segítség a stressz kezelésében, és mekkora kincs újra visszatalálni Önmagunkhoz  

Tudom, hogy a kezünkben van a kulcs, hogy rendbe tegyük a test

ünket, a fájó derekunkat, tagjainkat!

Akár fáj valamid, akár meditálni, nyújtani szeretnél, kifújni a stresszt, kiengedni a gőzt, vagy a tested tökéletesítése a célod, nálunk nagyon jó helyen leszel, sok szeretettel várlak egyéni vagy csoportos foglalkozásainkon.

Mikor szükséges az egyéni óra?

   • aktív discogen fájdalom esetén
   • funkcionális és struktúrális scoliosis
   • osteoporosis (csontritkulás)
   • 60 éves kor felett
   • és amikor ezt szeretnéd