A Belvárosi Jógastúdió  Miskolc egyik legrégebbi tradicionális jógastúdiója, ahol az indiai asramok hangulatát idéző környezetben ismerkedhetnek gyakorlóink a jóga különböző aspektusaival. Célunk, hogy minél több irányzat megtalálható legyen stúdiónkban, így minden kedves vendégünk rátalálhat a számára legideálisabb gyakorlási formára. Oktatóink a modern tudomány biomechanikai ismereteivel ötvözve adják át gyakorlóinknak a a jóga ősi, tradicionális tudását. A hatha jóga megtanít arra, hogyan tartsuk meg a testünket éltető erők rendjét, s ha természet-ellenes életmóddal vétkeztünk egészségünk ellen, hogyan nyerhetjük azt ismét vissza. A beteg ember terhére van önmagának és ember társainak, ezért a hatha jóga alap-tétele: EGÉSZSÉGESNEK LENNI KÖTELESSÉG! (Selvarajan Yesudian)

Ti mondtátok…

Papp Andrea

Kommunikációs és marketing menedzser

Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft.

“A jóga kikapcsol, erőd ad, elmélyít, átmozgat. Mindig azt gondoltam, hogy ez nem nekem való. Nem vagyok se hajlékony, se igazán edzett. Valamiért mégis kipróbáltam, és ma már nem tudom elképzelni nélküle az életem. Az oktatómnak köszönhetően megtanultam örülni minden apró fejlődésnek, és élvezni ezeket a kis sikereket. Először tanultam meg igazán figyelni magamra, a testemre és a bensőmre is. Megtanultam lelassítani, koncentrálni, kikapcsolni. És miközben én magamra figyelek, az oktatóm rám figyel: segít, biztat, motivál. Minden alkalommal érzem, itt jó helyen vagyok.”
Kubus-Farkas Zsuzsa és Kubus István
„A férjem hozott el először a Belvárosi Jógastúdióba körülbelül két évvel ezelőtt. Sokáig együtt is jártunk az órákra. Tetszett a változatosság, hiszen aktívan sportoltam – kézilabdáztam és futottam – mellette. Meg aztán nagyon jól le tudtam nyújtani minden izmomat jóga közben, és teljesen kikapcsoltam. Miután terhes lettem, nem is volt kérdés, hogy a kismamajógára is járni fogunk. Nagyon sokat segített a relaxációban, a szülésre való felkészülésben, lelkileg is igazán rá tudtam hangolódni életünk egyik legfontosabb eseményére. Emlékszem, egy keddi napon szültem, de még az azt megelőző szombaton is jógáztunk. Most már 5 hónapos a kislányunk, a jóga pedig továbbra is ugyanazt adja nekem: magamra tudok fókuszálni, és nem mellesleg érzem, hogy kezdem visszanyerni a régi formámat.”
Hankó Vanda
Hely, nekem – mondja a Helynekem társtulajdonosa, programszervezője a Belvárosi Jógastúdióról. Vanda Hankó pontosan tudja, mit jelent a csend – hiszen nagyon jól ismeri a dübörgő klubéletet. Ha ő azt mondja, a jóga: béke, mi elhisszük neki! „Nem is olyan régen történt: elképzeltem, hogy van egy hely, ahol magam lehetek. Elmentem az első jógaórámra Vikihez, és megtaláltam azt a helyet, ahol szavak nélkül beszélgetek magammal, észrevétlenül kerülök jó kapcsolatba a testemmel, és hétről hétre új mozgásformák épülnek be az életembe. Testmozgást végzek úgy, hogy közben az oktatóm finoman rávezet arra, mi az én szépségem a jógában. Elcsendesedek, mert a jóga könnyedén veszi el a hétköznap zaját; elmélyülök, mert a jóga képes megtanítani a belső koncentrációra; felfrissülök, mert a jóga erőt ad testnek és léleknek. A Belvárosi Jógastúdió lett az én tökéletes világ elől elvonulós helyem.”